Οι ιθύνοντες αναφέρουν πως το νησί έχει μετατραπεί σε «καταβόθρα». Το νησί θα κλείσει από τις 26 Απριλίου, όπως αποφασίστηκε από την κυβέρνηση, και δεν θα επιτρέπεται πρόσβαση σε κανέναν τουρίστα, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Harry Roque.
eurobank φημες
Η απόφαση αυτή βάζει ένα τέλος στις εικασίες του τελευταίου διαστήματος σχετικά με την επόμενη μέρα για το δημοφιλές νησί. Ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, είχε παραπονεθεί τον Φεβρουάριο για την κατάσταση που έχει περιέλθει.
παναγια η δεομενη
Το Μπορακάι, το οποίο είναι περίπου 273 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας, Μανίλα, έχει 17.000 μόνιμους κατοίκους, που κινδυνεύουν άμεσα από τις επιπτώσεις που έχουν οι καταστροφές στο νησί τους, σύμφωνα με το CNNi.
Ειδικά κονδύλια, τα οποία παρέχονται σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, θα διοχετευθούν στο νησί ώστε να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του «λουκέτου», είπε ο Menardo Guevarra, αξιωματούχος της χώρας, ο οποίος όμως δεν έδωσε στοιχεία για το ακριβές ποσό που θα δοθεί.
honda service θεσσαλονίκη
Τα προβλήματα
Οι Φιλιππίνες έχουν περισσότερα από 7.000 νησιά. Το Μπορακάι όμως είναι από τα πλέον δημοφιλή, χάρις στις υπέροχες παραλίες του με τη λευκή άμμο.
Όμως, όταν οι τουρίστες άρχισαν να συρρέουν τη δεκαετία του 1980, άρχισε να επηρεάζεται και το ειδυλλιακό-παρθένο φυσικό περιβάλλον του νησιού. Το 2017, σχεδόν 1,7 εκατομμύρια τουρίστες, συμπεριλαμβανομένων επιβατών κρουαζιερόπλοιων, το επισκέφθηκαν σε μία περίοδο 10 μηνών, σύμφωνα με τα στοιχεία του κυβερνητικού γραφείου πληροφοριών των Φιλιππινών.
Μεταξύ των προβλημάτων που προκλήθηκαν από τον μεγάλο αριθμό των τουριστών ήταν προβλήματα όσον αφορά τη διαχείριση αποβλήτων και τη ρίψη μεγάλου μέρους τους στη θάλασσα. Έρευνα έδειξε πως 716 από τις 834 οικείες και επιχειρήσεις δεν είχαν ειδική άδεια για το πού πρέπει να πετάξουν τα απόβλητά τους και τα πέταγαν απευθείας στη θάλασσα.
Τον Φεβρουάριο, ο πρόεδρος Ντουτέρτε, έκανε λόγο για κακοδιαχείριση του νησιού, κατηγορώντας όσους είναι υπεύθυνοι για την μετατροπή του σε «καταβόθρα».
REUTERS/Charlie Saceda
Αγωνία για την τύχη του νησιού
Οι κάτοικοι αναφέρουν πως οι ικεσίες τους για βοήθεια αναφορικά με την υποδομή του νησιού δεν είχαν εισακουστεί και χαρακτηρίζουν την αντίδραση της κυβέρνησης ακραία.
«Παρακαλέσαμε να μας βοηθήσουν με όλα τα έργα που παραμένουν ανολοκλήρωτα και δημιουργούν προβλήματα», είπε ο Normeth Preglo Parzhuber, ιδιοκτήτης σχολής kiteboarding. «Πλέον πρέπει να υποφέρουμε λόγω των λαθών τους».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου